![]() |
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5΄-6΄ να αφρατέψει και να γίνει κρέμα. |
![]() |
Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους στο μείγμα με το βούτυρο ώστε να τους απορροφάει το μείγμα. |
![]() |
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα. |
![]() |
Κλείνουμε το μίξερ και τώρα
δουλεύοντας με μια σπάτουλα σικλικόνης διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τη μαρέγκα,
το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ενώνουμε απαλά.
Αδειάζουμε
το μέιγμα σε πυρέξ , πολύ καλά βουτυρωμένο. Με την ανάποδη κουταλιού στρώνουμε
την επιφάνεια. Ψήνουμε την πίτα ινδοκάρυδο στους 180οC, σε
προθερμασμένο φούρνο και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄, ώσπου να φουσκώσει
καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
ΤΙΡ. 1: Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και
κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια της πίτας. ΤΙΡ. 2: Λίγο
λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί φεύγει η κρούστα της πίτας και χαλάει
η όψη της.
Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για 5΄-6΄.
Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι. Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου