1 Ιουλίου 2014

Πίτα ινδοκάρυδο με σιρόπι

Ένα δροσερό παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό που θα αφήσει μια ιδιαίτερη γεύση στον ουρανίσκο σας!

·         Υλικά:
·         1 φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
·         1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
·         1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
·         1 φλ. ζάχαρη
·         1 φλ. ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
·         1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι στραγγιστό
·         4 αυγά (χωρισμένα) σε θερμοκρασία δωματίου
·         1 φακελάκι (20 γραμμ.) μπέικιν πάουντερ
·         2 βανίλιες
·         1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα)

                               Για το σιρόπι
·         3 ποτήρια νερό
·         2 ποτήρια ζάχαρη
·         φλούδα λεμονιού
·         1 φλ. τσαγιού καρύδα για το γαρνίρισμα

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5΄-6΄ να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.
Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους στο μείγμα με το βούτυρο ώστε να τους απορροφάει το μείγμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Κλείνουμε το μίξερ και τώρα δουλεύοντας με μια σπάτουλα σικλικόνης διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ενώνουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μέιγμα σε πυρέξ , πολύ καλά βουτυρωμένο. Με την ανάποδη κουταλιού στρώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε την πίτα ινδοκάρυδο στους 180οC, σε προθερμασμένο φούρνο και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄, ώσπου να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
ΤΙΡ. 1: Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια της πίτας. ΤΙΡ. 2: Λίγο λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί φεύγει η κρούστα της πίτας και χαλάει η όψη της.
Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για 5΄-6΄. Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι. Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου