Είναι ένα από
τα αγαπημένα μου γλυκά. Ο συνδυασμός του μπισκότου κανέλλας και της καραμέλας
με την μπανάνα και την σαντιγί είναι
ιδιοφυές γιατί σε σύνολο είναι πολύ ελαφρύ, δροσιστικό και πεντανόστιμο.
ΥΛΙΚΑ:
ΒΑΣΗ
:
250 γρ. μπισκότα πτι μπερ ή digestive
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. κανέλλα
1 κ.σ. ζάχαρη
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
2 ζαχαρούχα
γάλατα
2 ώριμες μπανάνες
300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
 |
Το μόνο χρονοβόρο αυτής της συνταγής είναι η
προετοιμασία της καραμέλας.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει.
Αφού βράσει βάζουμε μέσα τα δοχεία με το ζαχαρούχο και αφήνουμε να βράσουν για
δυο ώρες. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με βραστό νερό ενδιάμεσα.
Αφού περάσουν οι δυο ώρες , αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και τα δοχεία.
Ανοίγουμε προσεχτικά και αδειάζουμε την καραμέλα σε ένα μπολ. |
 |
Σε ένα μπoλ
βάζουμε τα μπισκότα τα οποία τα έχουμε τρίψει σε σκόνη στο blender.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, την ζάχαρη και την κανέλλα και ανακατεύουμε
καλά να
γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Αδειάζουμε το μείγμα μπισκότου σε μια ταρτιέρα ή σε
μια φόρμα δαχτυλίδι 23εκ. |
 |
Στρώνουμε τα δάχτυλα μας να καλύψει τον πάτο.
Στην συνέχεια αδειάζουμε από πάνω την καραμέλα και στρώνουμε να πάει παντού. |
 |
Σε μια βάση κοπής κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες
και στρώνουμε πάνω από την καραμέλα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και χτυπάμε σε
δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. ΠΡΟΣΟΧΗ στο χτύπημα. Δεν πρέπει
να την παραχτυπήσουμε γιατί θα κόψει. |
 |
Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την καραμέλα και αν
θέλουμε κρατάμε λίγη σε ένα κορνέ για να κάνουμε σχέδια. Αφήνουμε το γλυκό στο
ψυγείο να παγώσει για μια νύχτα το προτιμότερο
ή αρκετές ώρες. Σερβίρουμε με σπασμένα μπισκότα και σιρόπι καραμέλας. BON APPETIT! | |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου