Μια από τις πιο γευστικές τάρτες με βελούδινη
σοκολατένια κρέμα , βάση μπισκότου και φουντουκιού και ένα γυαλιστερό
σοκολατένιο γλάσσο! Αδύνατο να πεις όχι σε ένα κομμάτι!
ΒΑΣΗ:
1 φλ. μπισκότα πτι μπερ
5 κ.σ βούτυρο λιωμένο
¾ φλ. φουντούκια τριμμένα
¼ φλ. κακάο σε σκόνη
¾ φλ. φουντούκια τριμμένα
¼ φλ. κακάο σε σκόνη
4 κ.σ ζάχαρη άχνη
ΚΡΕΜΑ:
250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
1 ¼ φλ. κρέμα γάλακτος
2 αβγά
1 κλωνάρι βανίλιας (προεραιτικά)
ΓΛΑΣΣΟ:
55 γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ κρέμα γάλακτος
1 κ.σ μέλι
1 κ.σ ζεστό νερό
![]() |
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα μπισκότα να γίνουν
σκόνη. Τα βάζουμε σε ένα μπόλ και προσθέτουμε την άχνη , το κακάο και τα
φουντούκια.
|
![]() |
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα. |
![]() |
Αδείαζουμε το μείγμα μπισκότου στην ταρτιέρα
και στρώνουμε , πιέζοντας με τα δάχτυλα μας τον πάτο και τα τοιχώματα και της
τάρτας. Βάζουμε την βάση να ψηθεί στους 180 για 8 λεπτά. Παράλληλα κόβουμε οριζόντια το κλωνάρι της
βανίλιας και αφαιρούμε το εσωτερικό της.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος
μαζί με το εσωτερικό της βανίλιας αλλά και το κλωνάρι. Τοποθετούμε σε μέτρια
φωτιά και αφήνουμε μέχρι να βράσει το μείγμα. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και
την βάζουμε σε ένα μπόλ.
Ρίχνουμε την σοκολατένια κρέμα πάνω από την
μισοψημένη βάση και απλώνουμε να πάει παντού. Ψήνουμε στους 180° C για 25’ ακόμα.
Αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα για μια ώρα.
![]() |
Σε ένα μπολάκι βάζουμε την ψιλοκομμένη
κουβερτούρα με το μέλι. Ζεσταίνουμε την κρέμα μέχρι να βράσει και την ρίχνουμε
πάνω από την κουβερτούρα και ανακατεύομε να λιώσει. Τέλος ρίχνουμε το νερό και
ομογενοποιούμε. Σε αυτό το σημείο πρέπει να έχουμε ένα γυαλιστερό & λείο γλάσσο.
ΒΟΝ
ΑPPETIT!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου