5 Δεκεμβρίου 2013

Gingerbread Cookies




Όμορφα, οικονομικά, γρήγορα και πάνω από όλα Χριστουγεννιάτικα! Υπάρχει καλύτερος συνδυασμός;




ΥΛΙΚΑ:
125 γρ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη
1 αβγό
1/3 φλ. μέλι
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ κανέλα
¼ κ.γ γαρύφαλλο (σε σκόνη)
¼ κ.γ σόδα μαγειρικής
¼ κ.γ αλάτι

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τις σκόνες. Το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, την σόδα, το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την μαργαρίνη με την  ζάχαρη.


Χτυπάμε για λίγα λεπτά να αφρατέψει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και το αβγό.
 


Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν και τέλος προσθέτουμε τις σκόνες που έχουμε ανακατέψει. Στην αρχή το μείγμα θα δείχνει λίγο κολλώδες αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί. Θα μείνει στο ψυγείο και θα παγώσει.
Αφού είναι έτοιμη η ζύμη, την βγάζουμε από τον κάδο και την ενώνουμε με τα χέρια μας και την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Έπειτα πασπαλίζουμε την ζύμη με αλεύρι και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια . Πρέπει να προσέξουμε να μην είναι ούτε πολύ λεπτή η ζύμη ούτε πολύ χοντρή γιατί μετά θα έχουμε πρόβλημα στο ψήσιμο.. Κόβουμε με τα κουπάτ και βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 10’ με 12’ ανάλογα με το μέγεθος. Αποσύρουμε και αφήνουμε να παγώσουν. Διακοσμούμαι με ένα κορνέ με σαντιγί και καραμέλες.




ΒΟΝ ΑPPETIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου