Αυτό το ψωμί είναι πραγματικά πεντανόστιμο και πανεύκολο.
Μέσα σε 5 λεπτά ετοιμάζεται και με 45 λεπτά ψήσιμο σας δίνει την δυνατότητα
μέσα σε μόνο μια ώρα να έχετε αχνιστό ψωμί στο τραπέζι σας!
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κ.σ γεμάτες βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ ρίγανη
1 φλ. κεφαλοτύρι
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Διάλειμμα Αβγού
 |
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε
την μια κουταλιά από το βούτυρο. |
 |
Αφού λιώσει, χαμηλώνουμε σε μέτρια και προσθέτουμε το
ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να
γυαλίσει και έπειτα το αποσύρουμε από την φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι
και το υπόλοιπο βούτυρο και ψιχουλιάζουμε με τα δάχτυλα μας να γίνει ένα. |
 |
Μέσα στο μπολ ρίχνουμε το κεφαλοτύρι, το κρεμμύδι και
την ρίγανη και έπειτα το χλιαρό νερό. Ενώνουμε με τα χέρια μας το μείγμα έτσι
ώστε να αρχίζει να δημιουργείται μια ζύμη. Στην συνέχεια ζυμώνουμε για λίγα
λεπτά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια και να είναι εύπλαστη και ελαστική. |
 |
Σχηματίζουμε ένα μικρό καρβελάκι και βάζουμε σε ταψί
με λαδόκολλα. Αλείφουμε με το διάλειμμα αβγού και ψήνουμε στους 180οC
για 40 λεπτά να ροδίσει και να
ξεροψηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα γυρισμένο ανάποδα για να μην νοτίσει και έπειτα κόβουμε σε φέτες.
|
|
 |
BON
APPETIT!
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου