Ένα
πανεύκολο γλυκό με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι. Είναι αρκετά οικονομικό,
γρήγορο, σοκολατένιο και πεντανόστιμο.
ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. βούτυρο (σε κομμάτια)
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βραστό νερό
1 φλ. βραστό νερό
¾ φλ. κακάο σε σκόνη
¼ φλ. κονιάκ
1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αβγά
![]() |
Σε μια
κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και
ανακατεύουμε έως ότου λιώσει και γίνει ένα με το βούτυρο.
|
![]() |
Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Έπειτα
το βραστό νερό και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
|
![]() |
Κρατάμε στην άκρη 1 φλ. από αυτό το μείγμα για
να το χρησιμοποιήσουμε σαν σιρόπι αργότερα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά
ένα ένα ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου απορροφηθούν από το μείγμα.
|
![]() |
Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι και με το σύρμα
ανακατεύουμε να γίνει ένα.
Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι ή ένα
πυρέξ .
|
![]() |
Αδειάζουμε
μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο
φούρνο για 20’ – 25’. Μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ψηθεί ομοιόμορφα.
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
|
![]() |
Αδειάζουμε το σιρόπι που κρατήσαμε και απλώνουμε να πάει παντού.
Σερβίρουμε ζεστή.
ΒΟΝ ΑPPETIT
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου