25 Νοεμβρίου 2013

Σοκολατόπιτα Με Σιρόπι

Ένα πανεύκολο γλυκό με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι. Είναι αρκετά οικονομικό, γρήγορο, σοκολατένιο και πεντανόστιμο.

 ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. βούτυρο (σε κομμάτια)
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βραστό νερό
¾ φλ. κακάο σε σκόνη
¼ φλ. κονιάκ
1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αβγά

 Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει και γίνει ένα με το βούτυρο.

Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Έπειτα το βραστό νερό και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Κρατάμε στην άκρη 1 φλ. από αυτό το μείγμα για να το χρησιμοποιήσουμε σαν σιρόπι αργότερα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου απορροφηθούν από το μείγμα.

Κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι και με το σύρμα ανακατεύουμε να γίνει ένα.
Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι ή ένα πυρέξ .

Αδειάζουμε  μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ – 25’. Μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ψηθεί ομοιόμορφα.
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.


Αδειάζουμε το σιρόπι που κρατήσαμε και απλώνουμε να πάει παντού. Σερβίρουμε ζεστή.

ΒΟΝ ΑPPETIT




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου