30 Μαρτίου 2015

Σπιτικό TWIX - ΧL EDITION

 

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο πτι-μπερ
300γρ. μαλακές καραμέλες βουτύρου
3 κσ. γάλα φρέσκο
400γρ. κουβερτούρα γάλακτος
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52% κακάο
Κόβουμε 200γρ. από την κουβερτούρα γάλακτος και 200γρ. από την κανονική κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τις λιώνουμε σε μπέν μαρί, παράλληλα στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα.

Στρώνουμε την μισή περίπου σοκολάτα στην βάση της φόρμας έτσι ώστε να κάνουμε μια χοντρή στρώση και τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια για περίπου 30'. Παράλληλα λιώνουμε σε μπέν μαρί τις καραμέλες με το γάλα.

Αφού έχει σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και έχει πέσει η θερμοκρασία της καραμέλας, περιχύνουμε την καραμέλα πάνω από την σοκολάτα και κρατάμε 3 κουταλιές της σούπας για να κολλήσουμε τα μπισκότα. Στην συνέχεια βάζουμε από πάνω μια στρώση μπισκότων και λίγη απο την καραμέλα που κρατήσαμε για να κολλήσουν τα υπόλοιπα από πάνω. Συνολικά βάζουμε 3 στρώσεις μπισκότων που η κάθεμια κολλάει ενδιάμεσα  με καραμέλα.

Στρώστε πάνω από τα μπισκοτα την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα και αφήστε στο ψυγείο 1 ώρα περίπου να παγώσει καλά. Ξεφορμάρετε το γλυκό είτε βουτώντας την φόρμα σε ζεστό νερό είτε με την βοήθεια ενός μαχαιριού και της λαδόκολλας. Λίωστε τα υπόλοιπα 200γρ. κουβερτούρας γάλακτος σε μπέν μαρί και προσθέστε 1 κσ. ηλιέλαιο να γυαλίσει. Περιχύστε το γλυκό αφού το γυρίσετε ανάποδα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας στρώστε την επιφάνεια. Για να φαίνεται πιο πολύ σαν TWIX , με ένα μεγάλο κουτάλι κάντε την επιφάνεια ένα σχέδιο τύπου ζικ -ζακ και αφήστε να παγώσει καλά στο ψυγείο.Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε. Διατηρείτε σε θερμοκρασία δωματίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου