7 Ιουλίου 2014

Chocolate Chip Cookies



·      


·         200 γρ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
·         ½ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
·         ¾ φλ. μαύρη ζάχαρη
·         1 αβγό
·         ¼ φλ. γάλα
·         2 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
·         1 κ.γ baking powder
·         1 βανίλια, 1 κ.γ αλάτι
·         200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε κομμάτια
Σε ένα μπόλ χτυπάμε την μαργαρίνη με την κρυσταλλική ζάχαρη να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αβγό και την μαύρη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει και να αφομοιωθεί από το μείγμα.  Επιπλέον προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και την βανίλια.
Τέλος κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και ρίχνουμε και τα κομμάτια σοκολάτας. Ενώνουμε με μια σπάτουλα και βάζουμε με ένα κουταλάκι μικρά μπαλάκια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 για 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
(Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς στο μείγμα καθώς και καρύδα ή σταφίδες)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου