5 Απριλίου 2014

New York Cheesecake






Όλοι έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε το κλασσικό cheesecake αλλά λίγοι έχετε δοκιμάσει την ψημένη εκδοχή του. Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή απλά απαιτεί  λίγη υπομονή μέχρι να ψηθεί και να παγώσει, αλλά σίγουρα η γεύση του θα σας ανταμείψει!!



ΥΛΙΚΑ:

για την βάση:
200 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. λιωμένο  βούτυρο
½ κ.γ κανέλα

για την κρέμα:
600 γρ. τυρί κρέμα
3 αβγά
70 γρ.  κρέμα γάλακτος
180 γρ. ζάχαρη
1 φυσική βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι

500 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες

Τρίψτε τα μπισκότα στο blender  μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο, την κανέλα.
Στρώστε σε μια στρογγυλή φόρμα μιας χρήσης (για το συγκεκριμένο cheesecake είναι καλύτερη γιατί εμποδίζει το νερό να μπει στα τοιχώματα κατά το ψήσιμο.) Βγάλτε το εσωτερικό της βανίλιας με την μύτη ενός μαχαιριού.

Βάλτε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, το ξύσμα και το εσωτερικό της βανίλιας και χτυπήστε  σε χαμηλή ταχύτητα για να αποκτήσει βελούδινη υφή. Προσθέστε την ζάχαρη, τα αβγά και χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά και όταν ενωθούν τα υλικά ρίξτε την κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε για 2 λεπτά ακόμη σε μέτρια ταχύτητα.


Αδειάστε την γέμιση στην φόρμα με την βάση μπισκότων.  Βάλτε την σε ένα μεγαλύτερο ταψί, ρίξτε ζεστό νερό μέχρι την μέση και βάλτε τα δύο ταψιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 240ο C. Ψήστε για 20 λεπτά στους 240ο C,  ελαττώστε την θερμοκρασία στους 100οC και ψήστε το cheesecake για μία ώρα ακόμη.  Όταν ψηθεί, αφήστε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη μέχρι να κρυώσει.  Όταν κρυώσει, βγάλτε το από τον φούρνο και διατηρήστε το στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Διακοσμήστε με φράουλες ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου