21 Ιανουαρίου 2014

ΑPPLE PIE





ΥΛΙΚΑ

ΖΥΜΗ: 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
½ κ.γ αλάτι
¼ φλ. παγωμένο νερό

ΓΕΜΙΣΗ: 1 ½ κιλό κόκκινα μήλα
3/4 φλ ζάχαρη
1 κ.γ κανέλλα
3 κ.σ αλεύρι
Χυμός από ½ λεμόνι
1 αβγό + 2 κ.σ γάλα (για επικάλυψη)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΖΥΜΗ: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια , το αλάτι, το αλεύρι και βάζουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το βούτυρο να γίνει ένα με το αλεύρι και να διαλυθεί. Σιγά σιγά προσθέτουμε το κρύο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθεί η ζύμη και να μην κολλάει όταν την πιάνουμε. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
ΓΕΜΙΣΗ: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομματάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπόλ και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
ΣΤΗΣΙΜΟ: Κόβουμε την ζύμη στην μέση και ανοίγουμε την μισή σε στρογγυλό φύλλο που να καλύπτει την ταρτίερα μας πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Βάζουμε επάνω την γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι της ζύμης αφού το ανοίξουμε και αυτό σε φύλλο που να καλύπτει την επιφάνεια της τάρτας μας. Κλείνουμε περιμετρικά τις άκρες της τάρτας μας με τα δάχτυλα μας και την βοήθεια λίγου νερού . Ανακατεύουμε το γάλα με το αβγό σε ένα μπολάκι και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με ένα πινέλο. Ψήνουμε στους 200 σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά και στην συνέχεια χαμηλώνουμε στους 170 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40-45 λεπτά ακόμα. Αφού ροδίσει βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και άχνη.


ΤΙPS:
·        Το αλεύρι στην γέμιση είναι για να τραβήξει τα υγρά από τα μήλα. Δεν επηρεάζει καθόλου την γεύση.
·        Το μέγεθος των μήλων εξαρτάται από εσάς και το πόσο θέλετε να φαίνονται στην γέυση.
·        Το ψήσιμο σε διαφορετικές θερμοκρασίες θα βοηθήσει την ζύμη να γίνει τραγανή, μπισκοτένια και να μην νοτίσει το φύλλο από τα μήλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου